Copy of Neil 12 volt dakairco dauwpuntkoeler

€ 1.295,00
Inclusief belasting
EVP201

Neil klimaatbeheersing. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om uw caravan of camper te koelen!

Hoe werkt een Neil verdampingskoeler

Een  verdampingskoeler  vangt lucht van buiten op en dwingt deze door een met water bevochtigd filter. Binnen dit filter verdampt het water en neemt daarbij de warmte uit de lucht op. Zodra het koud is, komt er lucht in de voertuigcabine, waardoor de inzittenden een frisse omgeving behouden.De verdampende airconditioning is een natuurlijke airconditioning, omdat deze werkt via het verdampingsprincipe, geen CO2-uitstoot veroorzaakt en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

In tegenstelling tot een airconditioner heeft een verdampingskoeler een zeer laag elektrisch verbruik (maximaal 7 amp x uur in 12 V) en sluit het rechtstreeks aan op de accu van het voertuig.

Op deze manier werkt een verdampingskoeler:

  • Verbruikt GEEN brandstof
  • Het is ZEER eenvoudig te installeren
  • Kan worden gebruikt met stilstaand voertuig
  • Kan worden gebruikt met uitgeschakelde motor

Bij het werken door verdamping zijn de prestaties van een airconditioning afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid en de buitentemperatuur. Hoe hoger de temperatuur en hoe lager de luchtvochtigheid, hoe beter de prestaties van de airconditioner.

De volgende tabel toont de temperatuur waarbij de lucht uit de airconditioner komt, afhankelijk van de buitentemperatuur en relatieve vochtigheid,

Elke kolom komt bijvoorbeeld overeen met een buitentemperatuur (28 graden Celsius). In elke rij verschijnt de relatieve vochtigheid (in het voorbeeld 30%). De waarde in de doos (18° graden Celsius) komt overeen met de temperatuur waarbij de lucht uit de airconditioner komt. 

In dit geval zendt de airconditioner een luchtstroom van 10 graden onder de omgevingstemperatuur.

Wat is het voorgekoelde systeem?

In veel voertuigen wordt de watertank van de airconditioning blootgesteld aan de zon en hoge temperaturen. Om deze reden warmt het water erin op en kan het meer dan 75 °C bereiken.

Door het klimaatregelingsfilter met heet water te bevochtigen, vermindert de klimaatregeling zijn efficiëntie en verliest hij zijn nut wanneer dat het meest nodig is. Geconfronteerd met dit probleem, voegen veel gebruikers ijs toe aan de watertank, wat de situatie slechts een paar minuten verlicht.

Het voorkoelsysteem (gepatenteerd door Neil) biedt een LAATSTE OPLOSSING, die de temperatuur van de externe tank isoleert van de temperatuur van het water waarmee het filter wordt bevochtigd (bevochtigt met koud water uit de voorkoelkamer) dus optimale prestaties, zelfs wanneer het water in de externe tank boven de 80 °C is.

EVP201

No customer reviews for the moment.

Verwante producten (There are 1 other product in the same category)

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password