Joyne conax module -

Joyne conax module

Generate PDF
€ 99,00
Inclusief belasting
A001
47 Items

TV kijken in heel Europa voor maar 13 ,- per maand 

Wat heb ik nodig?

Om het JOYNE pakket te kunnen ontvangen heeft u naast een schotelset een JOYNE CA Module nodig.CAM%20met%20doosje_web(1).jpg
Deze module kunt u gebruiken in een televisie of satellietontvanger welke geschikt is voor ontvangst van satelliettelevisie (DVB-S2) én is voorzien van een CI of CI+ module-ingang.

De JOYNE CA Module is alleen te koop bij een JOYNE partner en heeft een adviesprijs van 99 euro. Uw JOYNE verkoper/installateur kan u tevens helpen met, en advies geven over, installatie van de CA Module in uw bestaande digitale satellietontvanger. Zodra de module op de juiste manier is geplaatst in uw televisie of digitale satellietontvanger kunt u uw abonnement online activeren via ‘Mijn JOYNE’.

 

JOYNE is in heel Europa te ontvangen

JOYNE heeft een buitengewoon goed aanbod via de Eutelsat satelliet op 9 graden oost. Een heel groot voordeel van deze satellietpositie is dat u met een kleine satellietschotel (vanaf 45cm) in heel Europa het radio en televisieaanbod van JOYNE kunt ontvangen, ook in Spanje en Griekenland (50cm schotel) en Portugal (65cm schotel). Zelfs in het noorden van Marokko en het westen van Turkije is JOYNE met een 85cm schotel te ontvangen. In Zuid Spanje heeft u ontvangst met een 50cm schotel. Het JOYNE aanbod is buiten Nederland dus ook te ontvangen. De Eutelsat satelliet is zo krachtig dat u met een kleine satellietschotel in heel Europa de JOYNE radio- en televisiekanalen kunt ontvangen. Ideaal, want wanneer u op vakantie gaat met uw camper of caravan heeft u al genoeg bagage!


E9B_Widebeam_650.jpg

De diameters op deze afbeelding zijn gebaseerd op ronde schotels. Afwijkende vormen schotels hebben andere rendementen.

 

Uitrichten schotel / installatie

Voor ontvangst van JOYNE digitale televisie via de Eutelsat satelliet op 9 graden oost heeft u een schotelset nodig. Een schotelset bestaat uit een satellietschotel, een LNB ontvangstkop, bevestigingsmateriaal, coaxkabel met connectoren, een satellietontvanger en een JOYNE CA module. Uw JOYNE partner helpt u graag verder met de benodigde materialen en hoe u deze dient te gebruiken.

Kijk hier voor een actueel overzicht van JOYNE-geschikte apparatuur.

Een schotel moet vrij zicht hebben naar de satelliet
De schotel moet altijd vrij zicht hebben naar de satelliet dus het is belangrijk dat u een goede plaats kiest waarbij er naar het zuiden vrij zicht is voor de satellietschotel. Een satellietschotel moet altijd naar de satelliet kunnen ‘kijken’ voor ongestoord signaal. Voor campers en caravans die zijn voorzien van automatische systemen op het dak is het ook zaak om het juiste plekje te vinden.

Zorg dat de schotel waterpas staat
Maakt u gebruik van een statief zorg dan voor een vlakke ondergrond zodat de buis waarop u de satelietschotel gaat monteren horizontaal staat. Gebruik hiervoor eventueel een waterpas.

Schotel uitrichten
Wie een automatisch systeem heeft drukt op de knop en uw schotel zal de Eutelsat op 9 graden oost automatisch vinden als uw schotel vrij zicht heeft (en uw systeem door uw dealer goed is ingesteld voor ontvangst van de Eutelsat satelliet). Voor wie handmatig de schotel gaat uitrichten kan het gebruik van de smartphone een handig hulpmiddel zijn.

Smartphone als hulpmiddel bij het uitrichten van de schotel
Bij het uitrichten van een satellietschotel op de satelliet zijn 2 waarden van belang, namelijk de elevatiehoek (verticale hoek ten opzichte van de horizon) en de azimuth (kompaswaarde, horizontale kijkrichting). Voor de elevatiehoek bevindt zich op de achterkant van de schotel een gradenboog. Voor ontvangst van het JOYNE pakket in Nederland is de elevatiehoek gemiddeld 30 graden. Echter, hoe meer u naar het zuiden afreist des te groter wordt de elevatiehoek. Mogelijk dient ook de stand van de kop (LNB) te worden bijgesteld (skew).
Hier vindt u een tabel met een overzicht van de elevatiehoek, azimuth en skew in diverse Europese steden.

De kijkrichting, of kompaswaarde (azimuth) is ook afhankelijk van waar u de schotel gaat uitrichten. Zo is de kompaswaarde in Barcelona 170 graden en op het JOYNE kantoor in Baarn 175 graden.

Ons advies is om uw smartphone als hulpmiddel te gebruiken. Er zijn handige Apps beschikbaar zoals bijvoorbeeld satfinder en dishpointer, die u exact kunnen aangeven hoe u de schotel moet uitrichten gebaseerd op de locatie waar u zich op dat moment bevindt.

 

Zenderoverzicht

Welke zenders op welke transponder uitzenden kunt u zien in het JOYNE zenderoverzicht.

 

Uitzendgegevens

  Transponder 1 Transponder 2 Transponder 3
Frequentie 11746 MHz* 12072 MHz 11727 MHz
Polarisatie Horizontaal Verticaal Verticaal
Symbolrate 30.000 30.000 30.000
FEC 3/4 3/4 3/4
  8 PSK 8 PSK 8 PSK


A001
47 Items

No customer reviews for the moment.

Verwante producten (There are 1 other product in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password
close Shopping Cart
close Shopping Cart
Hulp nodig? Chat met ons
Start a Conversation
Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten via WhatsApp of stuur ons een e-mail naar sales@cencparts.com
Bel ons om +31(85) 0804600 Van 9:00 tot 17:00 van Maandag t/m Vrijdag.